Претрага доктора

Од данас до петка 27. октобра од 7 до 19 h акција „Нађи времена“

23/10/2017

Од данас до петка 27. октобра од 7 до 19 h грађанке општине Брус могу обавити бесплатне гинеколошке прегледе у свом Дому здравља, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не.

Један преглед траје само 30 минута, а може да ти спаси живот. Прегледај се данас – уживај са најближима сутра

Током октобра, Међународног месеца борбе против рака дојке, одржава се кампања “Нађи времена” која има за циљ да информише жене о значају превенције и раног откривања рака дојке и рака грлића материце. Кампања „Нађи времена“ се спроводи уз финансијску подршку Европске уније, Владе Швајцарске и Владе Републике Србије, преко развојног програма Европски ПРОГРЕС.

Кампања ће бити спроведена у девет општина које су укључене у реализацију програма Европски ПРОГРЕС, а чији су домови здравља захваљујући донацији Европске уније и Владе Швајцарске недавно добили медицинску опрему за гинеколошке ординације. Нова опрема омогућила је боље услове за рад и унапређење здравствене заштите жена.

Током октобра и новембра у Алексинцу, Бабушници, Белој Паланци, Брусу, Гаџином Хану, Дољевцу, Књажевцу, Мерошини и Сврљигу ће се кроз низ различитих активности скренути пажња јавности, посебно жена, на то да је брига о здрављу уједно и брига о потомству, као и да је превентива најбољи лек за здрав живот. Управо зато, у договорима са домовима здравља у наведеним општинама, све жене, без обзира да ли имају здравствену књижицу, моћи ће да обаве бесплатне гинеколошке прегледе током “Дана отворених врата“.

Паралелно са овом акцијом спроводиће се и анонимна анкета како би се утврдили најчешћи разлози за одлазак, односно неодлазак на редовне гинеколошке прегледе и додатно охрабрити жене да пронађу времена за очување свог здравља