Претрага доктора

Превенција карцинома је златни стандард

16/10/2019

У просторијама Основне школе у Кривој Реци, дана 16.10.2019. одржана је трибина под називом: “Превенција карцинома је златни стандард”.

У организацији наше медицинске сестре, Светлане Новчић, која годинама пожтрвовано ради на терену, директора ДЗ Брус, Др Миломира Петровића, главне сестре ДЗ Брус, Зорице Грујић, наставника и особља ОШ у Кривој Реци, као и мештана Криве Реке, дочекани су гости из ДЗ Крушевац, директор , Др Марина Костић , начелник радиолошке дијагностике ДЗ Крушевац, Др Рада Јоксимовић Змајкоски и главна сестра ДЗ Крушевац, Маријана Павловић, вмс, где је настављена битна сарадња ове две установе расинског округа у оквиру превенције болести и рада на терену, као и у оквиру Акредитације здравствених установа.
Предавања су одржана на тему:

  • “Превенција рака дојке” Др Рада Јоксимовић, специјалиста радиологије , начелник службе, супервизор и координатор за расински округ у борби против карцинома дојке
  • “Превенција рака грлића материце” Др Соња Павловић, специјалиста гинекологије и акушерства ,шеф одељења здравствене заштите жена ,ДЗ Брус.

Још једном је упућен апел да само рано откривање болести гарантује и излечење, а да је здрава жена стуб здраве породице.

Поводом Светског дана здраве хране,одржана је и изложба здраве хране у холу школе, где се овом приликом и захваљујемо мештанима Криве Реке и организаторима.